Zenészeknek fontos az árammal való takarékosság, ezért használunk napelem rendszert

Gyerekkoromban kezdtem el zenélni. Akkor még zongoráztam, azóta megtanultam harmonikán, furulyán és gitáron játszani. Mindenem a zene, el sem tudnám képzelni már nélküle az életem.

Elég hamar elkezdtem zenekarba játszani, mikor éppen milyen hangszeren. Volt olyan is, hogy egy időben, két bandában is zenéltem más-más hangszeren.

Jelenleg is zenélek, már lassan hat éve játszunk együtt, és elég szép eredményeket értünk el. A zenekarral nagyon sok koncertünk volt már, és bár mindannyian tapasztalt zenészek vagyunk ránk is ránk férne több gyakorlás. Éppen ezért döntöttünk úgy, hogy összespóroljuk a pénzt egy saját próbateremre. A végén egy szomorú tragédia által jutottunk próbateremhez. Úgy alakult, hogy a gitárosunknak elhunyt a nagypapája és rá hagyta régi családi házát. Ő úgy döntött, hogy azt eladja, mivel neki nincs mit kezdenie vele. Árulta is körülbelül egy évet, de nem talált rá vevőt. Addig-addig agyaltunk közösen azon, hogy mi is legyen, míg arra jutottunk, hogy átalakítjuk próbateremmé.

Fontos tudni erről a helyről, hogy ez egy családi ház, tehát nem az a tipikus próbaterem, ráadásul rengeteg alakításra is van szüksége. De semmi baj, hiszen már egy ideje úgyis terveztünk egy saját termet és gyűjtögettünk is rá, szóval belevágtunk. Miután kipucoltuk az egész házat és kellő képpen szigeteltük, elgondolkoztunk azon, hogy mi lesz az árammal. Hiszen mi mind elektromos hangszeren játszunk, amiből nyílván az következik, hogy sok áramot fogunk fogyasztani. A dobosunk ötlete volt, hogy szereljünk fel napelem rendszert. Mondta, hogy az ő lakásukon is az van, és nagyon megéri. Én ebből egyértelműen arra következtettem, hogy akkor ezt majd ő elintézi nekünk, de végül rám hárult ez a feladat. Ő éppen csak abban segített nekem, habár ez elég nagy segítség volt, hogy elküldte annak az oldalnak a linkjét, ahonnan ő rendelte ezt a terméket.

 

Láttam, hogy ezen az oldalon külön foglalkoznak családi házakra való napelem rendszerrel is, nekem pedig most pont erre volt szükségem. Nem is tudtam ez előtt, hogy ennyi mindent érdemes megvizsgálni és szem előtt tartani, ha az ember napelemet szeretne felszerelni. Véleményem szerint nagyon jól van felépítve ez az oldal. Az embernek csak lefelé kell görgetnie és máris érkeznek felé a fontosabbnál fontosabb információk arról, hogy mit érdemes tudni ezekről a rendszerekről. Például azt, hogy hogyan alakul át a nap sugara energiává, hogyan lehet ezt beszerelni, mi szükséges ehhez, valamint az, hogy hogyan térül meg befektetésünk ára. Mivel minden napelem rendszer személyre, jobban mondva házra szabott, ezért nyílván, hogy az árak is másak. Miután tisztában vagyunk azzal, hogy mi merre hány méter elérkezik az idő arra, hogy árajánlatot kérjünk. Igazából semmi bonyolult munka nincs az egésszel, mármint magának a megrendelőnek, a felszerelése más tészta. A lényeg, hogy gyorsan én hatékonyan sikerült megoldanom a problémát. Már fel is szerelték az elemeket a házra, már csak pár hetet kell várni, hogy be is lehessen indítani. Ez a pár hét nekünk pont jól is jön, hogy addig teljesen befejezzük a házat.

Már alig várom, hogy elkezdhessünk az új próbatermünkben zenélni. Ráadásul még takarékosak is leszünk. Már most úgy érzem, hogy ez egy nagyon jó befektetés a napelem rendszer családi házra.