Webáruház készítés, hogy könnyebben menjen a dalok szövegének megírása

A neten rengeteg érdekes információt olvashatunk arról, hogy tulajdonképpen mi is az a zenekar. A zenekar tágabb értelemben hangszerekből álló zenei együttes, szűkebb értelemben pedig egy olyan hangszeres együttes, ahol a különböző szólamokat nem szólisták, hanem azonos hangszerekből álló csoportok képviselik a karmester irányítása alatt.

Az angol nyelv a zenekarnak megfelelő orchestra szó alatt inkább nagyzenekarokat ért, a kisebb zenekarok neve a band, a magyar nyelvben nincs ilyen szigorú megkülönböztetés, például az egy személyes zenekar angol neve úgynevezett one man band. Ennek megfelelően a szócikk a magyar értelmezés szerint az összes zenekarfajtát megemlíti, mint gyűjtőoldal. Nos, ahogy ezeket az információkat megtudtam, az angol szókincsem is bővült. De nem is akárhogy.

Nem mellesleg van egy zenekarom, ha eddig ez nem derült volna még ki. Azonban elég nehéz befutni, mi meg még nem rég álltunk össze, így jelenleg épp munkát is keresek, de valami olyat, ami mellett sok időm lehet, érdekes, hasznos, de nem kell elhanyagolnom miatta a zenekaromat sem. Nos, ezeket mind egybevetve ez a munkakeresés nem is egy olyan túl könnyű feladat. De egy barátom szerencsére tanácsolt valamit, aminek lehet, hogy hasznát veszem. Úgy néz ki, hogy végre lesz valami haszna annak, hogy informatikát is tanultam, és nem kell megbánnom, hogy nem a zenével kapcsolatban tanultam tovább. A barátom nem mást, mint a webáruház készítést tanácsolta. Kicsit utánanéztem a dolognak és rájöttem, hogy ez igen is egy jó dolog, lehet benne valami. Amikor megjelenik a zenekarom első lemeze például, akkor majd tudok cd- ket eladni az interneten, ahol az emberek bankkártyás fizetéssel elintézve meg is tudják majd rendelni azokat meg mondjuk zenekaros pólókat, pengetőket és ilyesmiket. Egy webshop lehetőséget ad ugyani az árusításra és természetesen legálisan, minden joggal fenntartva. Továbbá a facebook hirdetések is tudják majd népszerűsíteni a zenekaromat. Így összejön a kellemes a hasznossal és, ha egy webáruház készítésére adom a fejem, akkor a neten keresztül a zenekart is népszerűsíthetem. Úgy érzem, hogy komolyabban is bele fogok folyni ebbe a dologba.

Mivel művészlélek vagyok, így a kreativitásom nem csak a zeneszerzésre és dalszöveg írásra terjed ki, hanem az egyedi tervezésre is, így a webáruházamnak lehetne egy saját arculata, ami az én ízlésemet és világomat tükrözné.

Ez egyébként egy nagyon kellemes munka, én úgy gondolom, és aki ért hozzá, az nagyon sok segítséget fog jelenteni egy olyannak, aki nem igazán van otthon ebben a webáruház készítés témában.

A szakemberek tisztában vannak a jogi tudnivalókkal ezzel kapcsolatban, így nekünk ezzel sem kell majd törődni, illetve, ha én magam is fogok webáruházakat készíteni, akkor természetesen én is tisztában leszek a szabályokkal.

De már is csak a zenekarra tudok gondolni. Mennyire jó lesz, amikor majd a webáruházban megjelennek a lemezeink. El se tudom képzelni azt, hogy mennyire boldog leszek akkor. Talán életem legszebb napjai közé fogom sorolni őket, amikor megpillantom az első online rendelésemet is.

Van, akit a webáruház készítés tesz boldoggá, valakit a főzés. Engem leginkább a zenekarom, de mint mondtam, lehet, hogy érdemes lenne a webáruház készítéssel is foglalkoznom, mert a jövőben csak hasznomra válhat.

De addig is, amíg nem döntöttem, vár engem a gitárom és néhány dallam, ami a fejemben van.