Végre szintet lép a zenekarunk, jöhet a reflektorfény

Egy hobbi mindenkinek kell. Ez egy olyan tevékenység, ami kikapcsolja az embert, és segít a feltöltődésben. Erre számtalan lehetőség van, mindenki másban találja meg a boldogságot. Én például zenélni kezdtem néhány éve, és alapítottam egy zenekart a legjobb barátaimmal. Én vagyok a banda énekese, van egy dj, Ricsi, és egy elektromos dobos, Isti, aki egyébként néha gitárosként is funkcionál. Ez egyébként egy techno banda, a Scooter együttes nyomdokaiban járva. Addig addig gyakoroltunk az elmúlt években, hogy egész sikeresek lettünk a saját szintünkön.

Tavaly ilyenkor legyőztük minden félelmünket, és kiadtunk egy dalt, vagyis pontosabban feltöltöttük a YouTube-ra. Nem is gondoltuk volna, de egész sikeres lett. Közel 100.000 megtekintést kapott, majd a következő számunk még ennél is többet, 150.000-et. Elképesztő sikerként éltük, illetve éljük ezt meg. Végre megtérült az a sok sok energia, amit belefektettünk ebbe a zenekarba, és abba a pár zenébe, amit kiadtunk. Olyannyira megtérült, hogy felkért minket a helyi önkormányzat, hogy a városi napokon lépjünk fel. Óriási lehetőség! Sosem éreztünk korábban olyan boldogságot, mint akkor. Fizetni nem fizetett volna az önkormányzat, de nekünk nem is ez volt a cél. Egyrészt játszhatunk közönség előtt, másrészt megismernek minket, lesz valamennyi nevünk, magyarul ingyen reklám volt ez egyben.

Annyi kérése volt még a szervező nonprofit cégnek, vagyis az itt dolgozó kedves barátunknak, hogy segítsünk egy kicsit a szervezésben és az előkészületekben. Meg kellett kérnünk még egy-két helyi zenekart, hogy lépjenek majd fel,  és segítenünk kellett a helyszín biztosításában. Maga a terület már megvolt, ide viszont kellett egy színpad, hangtechnika, fénytechnika. Ez lett végül a mi dolgunk, amire megkért minket a cégnél dolgozó ismerősünk. A feladat egyszerű volt, el kellett hozni a hangtechnikát és a fénytechnikát Budapestről, illetve kellett még néhány elem a színpadhoz, hogy teljesen elkészüljön. Ez a nemes feladat várt rám. Befejezni a félkész színpadot. Nem is rossz egy feltörekvő énekesnek! De a sikerért meg kell dolgozni.

Rövid egyeztetés után arra jutottunk, hogy ami nekünk kell, az egy cnc plazmavágó cég, mert acéllemezekre van szükségünk egyedi kivitelben, amit fel is tudunk egyből szerelni a színpad alsó részére. Segítségnek megkaptam az Acélpartner kft telefonszámát, de ez volt minden segítségem. Őszintén szólva csak halvány sejtésem volt, hogy mi az a cnc plazmavágó, mert nem is igazán láttam még ilyet, de persze az internet világában gyorsan megtaláltam az infót. Néztem pár videót is erről az eszközről, ilyenek vannak fent az Acélpartner honlapján is. Úgy ahogy összeraktam a koncepciót a fejemben, de azért egyeztettem előbb egy ismerősömmel, aki dolgozott ilyen jellegű üzemben. Azt mondta, simán össze lehet dobni cnc plazmavágóval, amit akarunk. Nem is vártam tovább, intézkedni kellett, mentem is a PC elé, és irány fel a cég oldalára.

cnc plazmavágó

Az Acélpartner honlapjára belépve egy nagyon kellemes és barátságos felület fogadott, ami emlékeztet rá, hogy egy lemezekkel foglalkozó cég weblapján vagyok, és közben nagyon felhasználóbarát is. Az első fontos információk már a honlap tetején fogadtak. Ez volt a cég telefonszáma, e-mail címe, és a social media linkjei. Szeretem, ha ezeket egyértelműen feltünteti egy cég, és nem kell azzal foglalkoznom, hogy kutassam fel a kapcsolat fület, vagy valahogy kerítsek egy telefonszámot. Majd jött a következő meglepetés, ami inkább csak egy extra infó volt számomra. Minden bizonnyal nem amatőr céggel van dolgom, mivel a honlap három nyelven is elérhető, mert a magyaron kívül angolul és németül is megtalálható rajta minden információ. Valószínűleg a szomszéd cnc-s bácsinak nincs ilyen professzionális weboldala, így arra a következtetésre jutottam, hogy a legjobb helyen vagyok, ha profi céget keresek a feladatra.

Lejjebb kiderült, hogy a cég valóban elég profi és tapasztalt. Ez részben abból is adódhat, hogy nem ma kezdték, hanem akkor, amikor én négy éves voltam, szóval az üzem kis híján idősebb nálam. A pontosság kedvéért 1999-ben alapultak, és azóta az üzemük a X. kerületben található Budapesten, a Gyömrői úton. Ezek szerint már néhányszor el is mentem mellette, amikor még egyetemre jártam, de valahogy eddig nem tűnt fel. Megnézegettem a tevékenységeiket itt, először csak felsorolás szintjén, majd részletesebben is. Természetesen a cnc plazmavágás köztük volt, ami most nekem kellett. De egyébként ugyanígy vállalnak lángvágást és élletörést is, vagy szemcseszórást és forgácsolást is. Elég széleskörű szolgáltatásokkal dolgoznak, simán megcsinálnak bármit, ami acéllemezekhez köthető tevékenység. A pontos méretek, amikben dolgoznak, fent vannak a honlapon, részletesen leírva. Ugyanúgy, ahogy a szabvány is fel van tüntetve, amiben dolgoznak, ez egészen pontosan ISO 9001-es, ezt 2002 óta alkalmazzák. 

Szintén olvasható volt a honlapon, hogy mindig magasan tartják a lemezkészletüket, így gyorsan tudnak szállítani és rendelést teljesíteni, megbízást vállalni. Ez nagyon szimpatikus, az emberek, főleg nagy cégek, általában nem szeretnek sokat várni, bár nekünk most azért nem kellett olyan óriási mennyiség. Viszont most jön az a rész, amit maximálisan kihasználtam. Említettem, hogy nem vagyok jártas ebben a szakmában. Én menedzser vagyok egy kisebb vállalatnál, és mellette zenélek, de az acéllemezek elég távol állnak tőlem, sőt, ha nem néztem volna videót a plazmavágásról, nem tudnám, hogy mi az. De szerencsére ez nem jelentett problémát, mert kiderült, hogy nem csak született acélzsenikkel dolgozik a cég. Jó, persze ezt nem is gondoltam. A technológus kollégák ugyanis mindenben az ügyfelek segítségére vannak, és segítenek a pontos tervezésben, a műszaki rajz elkészítésében, és a gyártási minőség, illetve technológia kiválasztásában. Sőt leírták, hogy megvalósítják az egyedi elképzeléseket is. Na, nekem ez elég fontos volt, mert nekem csak az volt, egyedi elképzelésem. Tervem meg ilyesmi az nem nagyon, főleg nem műszaki rajzom és sejtésem a gyártási technológiáról és minőségről. Számomra az is később nyert csak értelmet, hogy mit jelent itt a gyártási minőség, nem tudtam, hogy ezek kategóriákba vannak bontva. De nem is kellett, mert a cég mindent magára vállal! Ez számomra a legszimpatikusabb bennük, mert ez mentette meg az én életemet. Különben nem lett volna színpad.

Oké, megismertem a honlapot, és a céget magát, de a plazmavágásról még semmit nem tudtam meg. Hogyan csinálják, milyen eszközökkel, milyen gyorsan, mekkora lemezeket, mennyibe kerül, és hol igényelhetem? Ez mind mind kérdés volt bennem, szóval mentem is a szolgáltatások között a plazmavágás menüpontra, és elolvastam a részleteket. Nem maradt bennem kérdés. Le volt írva, hogy milyen méretben, és mivel dolgoznak, ki gyártja a gépeket és plazmaforrásokat, és hogy milyen az áramforrások típusa. Ez mind szép és jó, bár én nem értettem belőle semmit, de szerencsére az ismerősöm, aki ezzel foglalkozik igen. Annyit mondott, hogy ez azt jelenti, hogy ez egy minőségi cég, és minőségi cuccokkal dolgoznak. Rövidre zárta, de nekem ennyi elég volt. Két dolog volt még ebben a menüpontban nagyon érdekes nekem, az egyik, hogy egyedi technológiát is alkalmaznak az országban, ami lehetővé teszi nagyon bonyolult alkatrészek gyártását is. Bár ez most szintén nem volt nekünk fontos és szükséges, megjegyeztem, mert ez egy olyan gyakorlati dolog, ami kellhet még az életben, és fontos lehet. Illetve volt még itt egy videó, vagyis itt is, ami segített kicsit belelátni a munkafolyamatba, még nekem laikusnak is.

El is jött az ajánlatkérés ideje, amit e-mailben ejtettem meg. Közvetlenül írtam a címükre a gmail fiókomból, de kitölthettem volna egy űrlapot is a cég honlapján, vagy hívhattam is volna őket. A folyamat innentől nagyon gyors volt, sokkal gyorsabb, mint gondoltam. Már másnap kaptam egy részletes árajánlatot, majd egyeztettünk még a céggel telefonon is, hogy minden stimmeljen. A városi fesztiválig még 6 hét volt, de ők már két héttel későbbre ígérték is a szállítást. Hát ez elég gyors volt! Ez minden bizonnyal a profi gépeiknek, magas készletüknek, és gyártási kapacitásuknak köszönhető. Jut eszembe, ezek is fel vannak a honlapon sorolva. Ha jártas vagy a témában és szeretnéd megnézni ezeket részletesen, akkor a bemutatkozás fülre kell kattintanod. Ha már itt jársz, és véletlen lejjebb kattintanál, az sem árt, mert ott pedig a cég munkatársai vannak felsorolva, név szerint, külön-külön elérhetőséggel. Így közvetlenül is tudsz olyan kollégát keresni, aki neked segít. Ez szintén elég egyedi dolog, nem minden vállalkozás vagy vállalat adja így ki a kollégái elérhetőségét az ügyfelek számára, főleg úgy, hogy én még nem is voltam konkrét ügyfél, csak érdeklődő.

Alig telt el a két hét az egyeztetéstől kezdve, és a cég szállította is, amit ígért, és ahogyan ígérte. Teljesen elégedettek voltunk azzal, amit kaptunk. A kiszolgálás nagyon gyors volt, és magas szintű, úgy, ahogyan a honlapon azt leírták. Minden szükséges segítséget megkaptunk, a technológus kollégák végig mellettünk voltak, vagyis mellettem, amikor magamtól nem is tudtam, hogy mit akarok, ők még akkor is tudták. Kiváló minőségű acéllemez érkezett a cnc plazmavágó cégtől, amiből simán felépülhetett a színpad. Nem is olyan sok már, és jöhet életünk első koncertje! Ami az egészben a legjobb az pedig az, hogy a színpadot konkrétan mi építettük hozzá, legalábbis egy részét, amit elég kevesen mondhatnak el magukról. Az Acélpartner segítségét pedig ezúton is köszönjük. Akármikor az életben ilyesmi jellegű szolgáltatásra van szükségem, biztosan őket keresem majd, és javaslom ezt mindenkinek, aki minőségi és teljes körű szolgáltatásra vágyik. Ilyet máshol nem fog találni senki, az szinte biztos! Az én szavam lehet erre a garancia, egy ügyfél szava, aki semmit nem értett ehhez az egészhez, azt sem tudta mit kér és mit akar, de megvalósították neki!