A natúr szappan, ami megváltoztatta az életemet

A napokban azon gondolkoztam, hogy régebben – gondolok itt például az Ókorra – az emberek tudták, hogy a természetes alapanyagokból készült szépségápolási szerek csodákra képesek. Különböző anyagokból, például agyagból készítettek pakolást maguknak, ezt nem csak arcon, hanem az egész testen is használták. Vagy, hogy egy másik példát is mondjak, a nagymamáink, sőt még szerintem az anyukáink is tudják, hogy az otthon lévő alapanyagokból nagyszerű pakolásokat és arckrémeket lehet készíteni. Én például anyukámtól tanultam, hogy ha egy kis olívaolajat összekeverünk egy kanál mézzel és kávézaccal, akkor tökéletes arcradír lesz belőle. Természetesen most már az interneten mindenféle praktikát meg lehet találni.

Éppen ezért nem értem, hogy hogyan terjedtek el ennyire azok a készítményék, amik tele vannak vegyi anyagokkal. Sok embertől hallom vissza a környezetemből, hogy hiába használják a különböző készítményeket, és költenek el rá rengeteg pénzt, semmit nem használnak.

Ilyenkor mindig nagy felháborodást kelt a téma, van, aki az egyik arcpakolásra esküszik, másik az általa használt kézkrémre, próbálják egymást meggyőzni, viszont mindig rá kell világítanom, hogy, ami az egyiknek használ, az a másiknak nem biztos. Arról meséltek ők is – akár csak én korábban -, hogy szeretnének találni egy olyan készítményt, ami egyszerre segít nekik megoldani az összes bőrproblémájukat.

Itt bevetettem magam és mesélni kezdtem nekik a natúr szappanokról. Nem szeretnék soha senkit olyasmiről meggyőzni, ami számára nem jó, nem tetszik neki, vagy bármi hasonló. Egyszerűen csak úgy éreztem, hogy meg kell velük osztanom a tapasztalataimat a natúr szappanokkal kapcsolatban. Ugyanis számomra is nagy meglepést okoztak. Tudni illik amellett, hogy szerettem volna egy olyan terméket, ami egyszerre hat minden bőrproblémám ellen, én még azt is szerettem volna, hogy a napi rutinom ezzel a termékkel, amiről áhítoztam, ne tartson sokáig, mivel nekem nincs időm arra, hogy minden este húsz percig maszkban üljek a kanapén és várjam a csodát, hátha elmúlnak a panaszaim. Majd utána még mossam le, és kenjek fel egy másikat, amit szintén legalább negyed óráig magamon kell hagynom.

És végre találtam egy ilyen terméket, ez pedig a natúr szappan. Teljesen meglepődtem, mikor felfedeztem, hogy ez tényleg használ, mivel úgy gondoltam, hogy a szappanok csak kiszárítják a bőrt. Hát nagyot tévedtem, ugyanis a natúr szappan, amit legalább már egy hónapja használok, szinte csodákat művelt a bőrömmel. Nem hittem a szememnek. Főleg azután, hogy láttam, hogy árulnak olyan szappant is, ami kifejezetten az én problémámra lett kifejlesztve. És nem utolsó sorban olyan finom illatuk van, hogy őszintén szólva, nehezemre esett a boltban a választás. Ami külön meglepett a szappannal kapcsolatban, hogy a sok tévhit ellenére, igenis baráti ára van ezeknek a szappanoknak. Mondjuk, ha drágábbak lennének, akkor is megvettem volna őket és ugyanígy ajánlanám, mivel úgy gondolom, hogy magunktól sosem szabad sajnálni a pénzt, főleg ilyen helyzetben, hiszen itt az egészségünkről van szó.

Nem emlékszem rá, hogy utoljára mikor sikerült egy olyan terméket vennem a boltba, amivel ennyire elégedett lettem volna. Ráadásul alig két hét alatt derült ki a számomra, hogy ez a termék lesz az, amelyik végre megváltja számomra a világot. Annyira lelkes lett mindenki, akinek meséltem a natúr szappanokról, hogy egy hét múlva már a társaság fele felhívott, hogy elmentek megvenni a natúr szappant és már el is kezdték használni.

Nagyon remélem, hogy mindenki legalább annyira elégedett lesz velük, mint én. Ha nem jobban.