Lakodalom, és az ausztriai munka

oktoberfest-967770_640Igaz már jó ideje dolgozom a vendéglátásban, és még otthon sok lakodalomban dolgoztam is, vagy rendezvényen, de Ausztriában még soha nem volt lehetőségem rá. Te voltál már külföldi lakodalomban? Emlékszel, milyen szokások voltak?

A szakmám

Soha egy percig nem gondolkodtam abban, hogy mi is leszek ha nagy leszek. Hiszen amióta az eszemet tudom arról álmodtam, hogy úgy mint apám, én is felszolgáló leszek. Emlékszem, mikor még kisebb voltam, és volt egy saját kis kocsmánk, sok időt töltöttem ott. Szerettem bent lenni a boltban, és ott lebzselni, de emlékszem anyám ki nem állhatta, és mindig tessékelt haza felé, hogy nekem ott semmi dolgom nincsen. Nem azt mondom, hogy azonnal haza zavart. Meséltem neki mindenről, hogy mi történt a suliban, aztán irány hazafelé…

Ha már ebben nőttem fel, miért is ne akartam volna ezt csinálni? Emlékszem, még csak 17 éves voltam, de szakmám még nem volt, viszont hívtak ide oda dolgozni rendezvényekre. Jártunk egy nagy hotelba esküvőre, vagy éppen hajóra különböző rendezvényekre – azok nagyon jó bulik voltak.-

A későbbiekben

A szakmával a kezemben gondolkodtam, hogy hova is jelentkezzek. Azért be kell hogy valljam, hogy beugróként sokkal jobban kerestem, mint azok, akik állandóra voltak bejelentve.

Még miután levizsgáztam, akkor is hívtak egy egy nagyobb rendezvényre, amikor növelni kellett a felszolgálók létszámát. A lakodalmak igen csak nagy bulik voltak, főleg ha éppen valaki nagymenő valamelyik családtagja ment férjhez, vagy nősült meg.

A külföldi munka

Pár év otthoni munka után gondolkodtam el azon, hogy mi lenne, ha egy kicsit kipróbálnám magam, és külföldön keresnék munkák. Vendéglátó szakmával a kezemben egyértelmű volt, hogy találok magamnak valamilyen ausztriai munkát.

Egy nagyobb, négy csillagos hotelbe kerültem. Na itt is volt ám csillogás, ha arról volt szó. Emlékszem, egyik alkalommal a tűzoltó parancsnok fia nősült meg. Hogy az milyen buli volt, azt hiszem erre mondják, hogy pénz ékszer nem számított. Kint ugyanis nagy becsben vannak tartva ezek az emberek.