Lakáseladás a koncerten

Egyik nagyon kedves barátom és zenekara esküvőkön zenélnek. A fő időszakuk természetesen a tavasztól őszig tartó intervallum. Rengeteg helyen és ünneplő közönség között megfordulnak, és húzzák egész éjszaka a talpalávalót a násznépnek. Végtelen sok a repertoárjuk, és mindig bővítik a számok listáját, hogy éppen melyik dal a nyár slágere. Figyelnek arra, hogy az ünneplő násznép korcsoportjának megfelelő zenét játszanak, ez nagyon fontos, valamint, hogyha fiatalabb a részt vevők, akkor minden esetben van egy retrosabb etap, amire végtelen jókat szoktak táncolni, fennhangon énekelve. Egyik ilyen kötetlenebb esküvő alkalmával, szóba elegyedtek a násznép egyik tagjával, aki éppen a lakását készült eladni, a lakás Budapesten van, ezért a barátom el is kezdett utána érdeklődni, hogy milyen paraméterekkel is bír az az eladó ingatlan.

A még jelenlegi tulaj, akkor kezdte el elmesélni, hogy energetikai tanúsítványt kell beszereznie és most azon a csapáson indult el, hogy meglegyen, mert ez feltétele a lakás eladásához, mint egy biztosítéka annak, hogy az eladó a vevőt nem veri át, károsítja meg.

Mivel ez az energetikai tanúsítvány kötelező, az interneten keresztül kezdett olyan cégek után kutatni, akik ilyen tanúsítványt kiállítanak. Szerencsére nagyon hamar talált egy remek céget, akik tevékenységébe beletartozik, hogy tanúsítványt állítanak ki.

Nem is gondolkodott sokat, mivel a honlapjuk alapján, ahogy a leírták az egész folyamat menetét, és azt, hogy milyen gyorsan tudják szolgáltatni a kész tanúsítványt, az teljesen meggyőzte az éppen az ifjú párt ünneplő vendéget. Szóval több módon is fel lehetett venni a céggel a kapcsolatot, van e-mail címük, telefonjuk és még a honlap jobb alsó sarkában egy chat ablak is, hogy rögtön tudjanak kérdezni az érdeklődök. A násznép tagja a legegyszerűbb módját választotta a céggel való kapcsolatfelvételben, felhívta őket, és időpontot egyeztettek, hogy mikor is tud kiérkezni az a szakember a lakáshoz, aki az energetikai tanúsítványt kiállítja. A telefonban felvilágosították az érdeklődőt, hogy csak egy felmérő szakember fog kiérkezni, hozzá, aki majd a központba továbbítja az adatokat, ahol kiállítják a tanúsítványt. A megadott időpontban meg is érkezett a szakember, nagyon tüzetesen és mindenre kitérően felmérte a lakást. A cég végig alkalmazkodik a megrendelőihez, mivel munkaidő után is, illetve hétvégente is kiszállnak felmérni a lakásokat. Ez nagyon megrendelőbarát hozzáállás, hogy nem kell plusz szabadnapot kivenni a lakás eladójának, hogy fogadni tudja a felmérőket. Ami mindenki számára csodálkozást váltott ki, az az volt, hogy milyen hamar elkészül a tanúsítvány, 24 órán belül a felmérést követően, már a megrendelő a kézhez is kapja az elkészült tanúsítványát. Ahogy a honlapjukon feltüntetik, futár közreműködő segítségével, egy napon belül a megrendelő magánál tudhatja a véleményt. A futárnak átadják, aki még azon a napon leszállítja, és nála az átvételkor lehet kifizetni az elkészült tanúsítványt.

Mely energetikai tanúsítvány elengedhetetlen ahhoz is, hogy az adásvételi szerződés a lakás tekintetében létre jöhessen, ugyanis ezt az ügyvédnek mellékelnie kell a szerződéshez. A násznépben ünnepelve táncoló vendég, is kézhez kapta már a tanúsítványt, már csak arra vár, hogy vevő érkezzen a lakására, és azt a jól sikerült dokumentumot mellékelni tudja, megbizonyosodás képen, hogy  minden rendben a lakással, és hogy az új tulajdonosa tudja, nem lesz gond a fűtés, áram számlaival.