Kávékapszulát ajándékba? Simán!

Találtam egy zseniális weboldalt! A környezetem mindig azzal húz, hogy csak a gitárok meg az erősítők érdekelnek, pedig ez egyáltalán nem igaz… Ez a mostani, esküvőre készülős időszak egyenesen megbabonáz, és mindenféle más után is szenvedélyesen tudom bújni az internetet. Ilyen például a megfelelő esküvői ajándék kiválasztása is. A segítség pedig varázslatosan érkezett…

Sok töprengés után Sáriék esküvőjére egy szuper kávégépet választottam. Sáriék nagy kávérajongók, úgyhogy egy olyan készüléket kerestem, amelyik több funkciós, és akár ipari mennyiségben is képes előállítani a feketéből… Nem olcsó mulatság egy ilyen masina, de tudom, hogy Sáriék rajongani fognak érte.

Továbbra is gondban voltam viszont: fogalmam sem volt róla, hogy mivel dobhatnám fel az ajándékot… Egyszerűen szerettem volna valami pluszt, amiért ez a dolog nem csak egy lesz a sok nászajándék közül. Úgyhogy kínomban elkezdtem keresgélni, és beütöttem a netes keresőben az “ajándék kávéimádóknak” szöveget.

Kávékapszula

A böngésző egy érdekes blogcikket dobott fel egy ajandek.varazslo.hu nevű oldalról. Elolvastam, támadt egy nagyszerű ötletem és rendeltem egy rakás válogatott kávékapszulát! De erről később, nem szeretném lelőni a poént…

Szóval, miután elég inspiráló dolgokat olvastam a weblapon, elhatároztam, hogy körülnézek még egy kicsit. És egész menő dolgokat találtam.

Olyan, mint egy ár-összehasonlító, csak menőbb

A gitároknál, meg erősítőknél (igen, még mindig érdekelnek… 😉 ) megszoktam, hogy léteznek olyan oldalak, ahová az ember beírja a paramétereit (pl. milyen gitárt, milyen stílushoz, milyen teremben szeretne hangosítani), az oldal meg kidobja neki, hogy mik az ehhez legmegfelelőbb ajánlatok.

Na, ez az ajándék varázsló pont így csinálja, csak nem erősítővel, hanem ajándékkal. Olyan, mint egy kalkulátor: az ember megadja, hogy kinek, milyen alkalomra, milyen értékben, milyen stílusban szeretne ajándékot adni, és az oldal kidob egy csomó ötletet.

De nem ám így bele a levegőbe, hanem mindent, amit mutat, azt meg is lehet azonnal rendelni náluk.

A termékeket különböző webshopok kínálatából állítják össze, ezért általában pár napos szállítási idővel az ember már viheti is haza a kiválasztott dolgokat.

De hogy jön ide a kávékapszula?

Elég sokáig játszottam az oldallal, úgyhogy vettem ajándékot a tesóm szülinapjára, meg a nagyiék 70. házassági évfordulójára is. 😀 De ahogy már mondtam, az oldalon van egy nagyon király blog is, úgyhogy egy kicsit tovább böngésztem, hátha megtalál a nagy ötlet.

És egyszer csak jött! Kitaláltam, hogy nem csak a menyasszonyt és a vőlegényt, hanem az egész násznépet is meg fogom ajándékozni. Elmeséltem a barátaimnak az ötletet, kicsit kalapoztunk és rendeltünk egy csomó kávékapszulát.

A nagy nap előtt felhívtam az éttermet és lebeszéltem velük pár dolgot. Az általam vett kávégépet feltettük egy régi zsúrkocsira, alá egy kosárban elhelyeztük a kapszulákat, a tetejére egy kis szerkezetet készítettünk, mint a régi, piaci standoknál. “Sári és Peti első kávézója”

Az esküvő egyik pontján a vendégek majd kávét kérhetnek a saját csészéikbe, amit az ifjú pár szolgál fel nekik… Az étteremtől kaptunk tejszínt, cukrot, fahéjat, mindenféle érdekes szirupokat, hogy még különlegesebb lehessen az élmény…

Ismerem a haverjaimat, úgyhogy tudom, hogy nagyon szeretnek majd szorgoskodni a meghívottak körül. Szóval, biztos emlékezetes élmény lesz majd…

Tanulság: érdemes túrni egy kicsit a netet, ha valamilyen inspirációt keres az ember. Néha váratlanul jó dolgokra lehet bukkanni így.