Ha zenész akar lenni, hát legyen…

Egy zenekarban játszom billentyűsként. Az egyik koncert alkalmával ismerkedtem meg a feleségemmel.

Szerelem volt első látásra. Azóta össze is házasodtunk és pár éve megszületett első gyermekünk, Boldi.

A zenélést természetesen azóta sem hagytam abba, feleségem mindenben támogat. Véleménye szerint még Boldinak is jót tesz, hiszen a zene pozitívan stimulálja.

Míg a fiam kisebb volt a közös játékunk mindig a gyerekhangszerei köré épült. Azóta már a zongorán is tud egyszerűbb dallamokat játszani, de a kottaolvasás még várat magára.

A zenélés is fejleszti a kézügyességet, de az íráshoz természetesen ennél több kell.

Szerencsére a feleségem menedzseli ezt az egész folyamatot. Akkor lepődtem meg, amikor Boldi egyszer úgy rohant hozzám, hogy angyalhangon sikoltozott ‘Apa, apa ezt nézd meg!’ És a kezembe nyomott egy hangjegyekkel telerajzolt lapot. Még csak 5 éves! De mint már mondtam, a feleségem gyakorol vele.

A Szilvia Logopédia weboldaláról rendelt készségfejlesztő feladatgyűjteményeket, amiket szorgos töltögetnek.

Nekünk az egyik grafomotoros készségfejlesztő van meg.

A Szilvia Logopédia létrehozója, Szabó Szilvia írta. A könyv már hasznos lehet egészen 5 éves kortól, és egészen iskolakezdésig, azaz 7 éves korukig tudunk profitálni belőle.

Ezek az információk mind fel vannak tüntetve a weboldalon csakúgy, mint a könyv borítóján is.

Már csak a könyvek fotói miatt sem tudunk rosszat rendelni, hiszen minden kellő infót megtalálunk magán a borítón.

Amennyiben kétségeink támadnának afelől, hogy mennyire lehet száraz egy kisgyereknek egy ilyenfajta könyv akkor a kiemelt példaoldalakat lapozzuk végig. Láthatjuk, hogy tündéri illusztrációk színesítik a feladatokat és már rég nem arról van szó, hogy ezerszer végig kell menni a postairónnal egy adott körvonalon a kiterített újságpapíron.

Ezeket a feladatokat kihívásnak élik meg a gyerekek, kalandoknak, amik amellett, hogy fejlesztik őket még sikerélményt is nyújtanak.

A grafomotorikára koncentráló könyv esetében 160 oldalnyi lektorált játékos készségfejlesztés vár gyermekünkre, ami több területen is segíti gyermekünket. 

A könyvekben az a csodálatos, hogy nincs szükség szakember alkalmazására ahhoz, hogy gyakoroljunk, mivel mi szülők is odaülhetünk és vezethetjük ovisunkat. Mindehhez elérhető áron juthatunk hozzá a Szilvia Logopédia oldalán.

A megrendelést könyv megérkeztéig olvassuk el a gyakorlati tanácsokat nyújtó gyakori kérdések aloldalt. Fontos, hogy átgondoltan álljunk neki a feladatgyűjteménynek, hogy gyermekünk motivációja megmaradjon és ne érezze a gyakorlást tehernek. Az optimális gyakorlás felépítettségére ad tippeket a gyakori kérdések fül írása és arról is bővebben olvashatunk, hogy milyen előnyökre tehet szert gyermekünk a könyvek megoldásával. 

Szilvia Logopédia – ezt nézd meg mindenképp, ha te is szeretnéd gyermeked javát szolgálni azzal, hogy már iskolakezdés előtt játékosan gyakoroltok és felkészültök a jövőre.

Akár fennálló problémákra megoldást keresve is érdemes megnézni a könyvkínálatot, mivel a feladatgyűjtemények töltögetésével a szórakozás garantált, nem tehernek érződik a kedvesen illusztrált feladatlapok megoldása.

Kíváncsi vagyok, hogy végül zenei pályán helyezkedik majd el Boldi, de addig még várnom kell pár évet és pár Szilvia Logopédiáról rendelt feladatgyűjteményt is legyűrünk még.