Ha a zenekarban valaki gyereket vár, az olyan, mintha mindenki szülővé válna

Egy zenekar tagjai nem csak kollégák, hanem barátok is, sőt, lassan már családdá kovácsolódtunk össze. Minden szabadidőnket együtt töltjük, hálás vagyok érte, hogy zenész lehetek.

Már el sem tudom képzelni az életemet anélkül, hogy zenélnék. Bármilyen nehéz, hosszú és fárasztó is egy nap, a délutáni vagy esti próbákat akkor is nagyon várom. Annál pedig egyszerűen nincs is jobb, mikor koncertezünk, fellépünk, még ha néha egészen apró helyeken is.

A tagokkal annyira szoros a kapcsolatunk, hogy jóformán mindent megbeszélünk egymással. Ahhoz, hogy egy zenekar jól működjön a tagoknak is összhangban kell lenniük egymással. Így mikor az egyik tagunk bejelentette, hogy várandós, kicsit mind úgy éreztük, hogy mi is szülővé fogunk válni. Persze a hír vegyes érzelmekkel töltött el bennünket, hiszen egy idő után már nem fog tudni a zenekarban játszani, nem fog tudni annyi időt velünk tölteni, de megígérte, hogy amint tud, vissza fog térni sorainkba.

Arra az érzetre, hogy mi is szülővé válunk vele rásegített az is, hogy minden kis apróság beszerzésébe bevont minket is. Együtt választottuk ki a kiságyat, a szoba színét, a kádat, mindenben segítettünk az ifjú párnak.

A babakocsi választásába engem is bevont. Nem rég kellett a testvéremnek is babkocsit vásárolnunk, így mondhatni, hogy már szakértő voltam ebben a dologban.

Ha a gyerekünkről van szó, mind a legjobbat akarjuk neki, így természetesen a szerintem létező legjobb magyar áruházat ajánlottam neki, a babakocsik.hu-t, ahol prémium babakocsikat lehet vásárolni.

Nem viccelek, amikor azt mondom, prémium, én teljesen meglepődtem, hogy mennyire magas minőségű, és mennyi minden van benne. Amikor én voltam gyerek a babakocsi csak arra volt jó, hogy 1-2, nagyon jó esetben 3 évig tologathattak benne a szüleim. Kicsit kényelmetlen volt, nehéz volt vele a közlekedés.

A mai kocsik teljesen mások. Ezek könnyűek, lehet velük közlekedni és a régiekhez képest elképesztően felszereltek. Sport babakocsi, mózeskosaras babakocsi, autós ülés… Ezekre mind szükség van ma már, ha megfelelő babakocsit szeretnénk vásárolni.

A babakocsit én segítettem kiválasztani neki, így én is részese lehettem egy kicsit az anyasággal járó teendőknek.