Egy kis pihenő, beszélgetés bukósisak méretek

Vendéglátó szakmában dolgozom, itt mindenki tudja, hogy nincs nagyon pihenés, főleg ha vendég van. Aki arra vágyik, hogy megbecsüljék, annak itt is sokat kell dolgoznia, és teljesítenie. Ha azt akarod, hogy megbecsüljenek, tenni kell érete, igaz erre mindenhol szükség van.

A megbecsülés

restaurant-bern-179046_640Azt hiszem erre mindenki vágyik. Nem kell ehhez hogy munkánk legyen, ha már a társunk, a barátaink megbecsülnek, akkor már értékesek vagyunk.

Persze sokat számít, ha olyan munkahelyünk van, ahol értékesnek, és fontosnak érezzük magunkat. Te annak érzed magad? Megbecsülnek téged, és a munkádat? Nem egy ismerősöm van, akiről tudom, hogy nem szereti sem a munkáját, sem pedig a munkahelyét. Mivel mindenkinek kell valahol dolgoznia, így neki is, nincs sok választása, ezért kénytelen elviselni mindent. Ott ahol nem az utolsók vagyunk a ranglétrában, és nem olyan munkahelyünk van, hogy az emberek legszívesebben egymásba törölnék a lábukat, ott mi is jobban érezzük magunkat.

A munkahely megválasztása

Sok esetben nincs lehetőségünk arra, hogy nagyon válogassunk. Hgy miért? Hát már annak is örülni kell, ha van munkánk, nem hogy még olyat is akarjunk amit szeretünk. Ezek után azon sem vagyok meglepődve, hogy mennyi ideges, feszült, és depresszióra hajlanom ember van. Hogy miért ilyenek az emberek?

Csak egy kicsit gondoljunk bele azoknak a helyzetébe, akik nem olyan munkahelyen dolgoznak, amire ők vágynak, vagy nem becsülik meg azt, amit csinálnak.

Érdekes, én soha nem néztem le a kukásokat, ennek ellenére sokan ezt teszik, Én miért nem? Ha belegondolsz, az egyik ok, hogy ők is emberek. A másik pedig igen egyszerű, mert nem azt nézi hogy mit csinál, és morog, hol ott lehet hogy neki sem ez álmai munkája, de mégis megteszi, és csinálja. Mi ahol lakunk már 3 éve ugyan azok járnak, és viszik el a szemetet. Ha olyan rossz lenne, biztosan nem csinálnák ez nem?.

A pihenés

Azért egy egy dömping alatt jó néhány percre megállni, és pihenni. Azért az is jó, ha ki tudok szabadulni a levegőre, az étterem szagából. Nem egy átlag napon gondolom ezt hanem mondjuk egy olyanon, amikor reggeltől estig, hajnalig talpon vagyunk. Soha nem szoktam panaszkodni, hiszen annak is örülök, hogy jó munkám van, és én szeretem azt amit csinálok.

Ha időm engedi, az egyik munkatársammal szoktam beszélgetni, vele egy hullám hosszon vagyunk, szeret szerelni, bütykölgetni, és motorozni. Múltkor pont a bukósisak méretek volt a téma nálunk, hogy hogy is kell megnézni, méretet meghatározni?. Persze sok időnk nincs munkaidőben ezt megvitatni.

Azért én a szerencsések közé tartozom, hiszen ha összességében nézem, szeretem amit csinálok, jól keresek, mi mást is akarhatnék?.