Csinos Hófehérke-jelmez és zenekari kíséret

A tízéves kislányom, Aliz már nagyon készül a farsangi előadására, ugyanis Hófehérkét ábrázoló jelmezbe öltözve fog előadni egy, a Disney-meséből ismert dalt. Nagyon szépen énekel, hatéves kora óta tanul zongorázni, ami nagyon jól kivájta a fülét. A szolfézsórákon gondoskodik róla a tanár bácsi, hogy mindenkinek legyen alkalma gyakorolni az éneklést is. Alizt szerencsére nagy tehetséggel és zenei vénával áldotta meg a sors. A csinos jelmez pedig még egy vizuális pluszt fog adni a sokat gyakorolt farsangi produkciójához.

 

A Hófehérke-jelmezét már jó előre megrendeltük, hogy ne az utolsó pillanatban rohangáljunk utána. Amikor a kislányom közölte a jelmezzel kapcsolatos ötletét, egyből tudtam, honnan szerezhetnénk be minőségi és dekoratív jelmezt. Az internetes webáruházakkal már amúgy is jó tapasztalatom van, főleg a jatekwebshop.eu-val. Alizzal egyenként végignéztük az összes jelmezlehetőséget, még azokat is, amelyek nem Hófehérkét ábrázolták, hátha valami még jobb ötlete támad. Sokat legeltettük a szemünket a szebbnél szebb hercegnő-, tündér-, és állatjelmezeken. Mégis ismételten a Hófehérkénél kötöttünk ki végül.

 

 

A szett tartalmazza a gyönyörű ruhát, ami a rajzfilmben látotthoz hűen kék-sárga-piros anyagból készült, egy piros köpenyt és egy vele azonos színű hajszalagot. Aliznak szép dús, sötétbarna haja van, amit ha egy kicsit feltűzünk, pont olyan lesz, mint Hófehérke frizurája, így parókára nincs is szükség. A belekötött szalaggal igazi kis hercegnőként fog tündökölni. A jelmezből a legnagyobb méretet rendeltük meg neki, a 140-150 centimétereset, amit 9-10 éves lányok számára ajánlottak.

 

Egyértelmű volt, hogy a jelmezt házhozszállítással rendeljük meg. A Barionnal való bankkártyás fizetési módot választottam és házhoz rendeltem a darabot. Aliz tűkön ülve várta, amíg 2 nap múltán a futár már kis is hozta a szép ruhát.

 

A csodaszép, eredetileg 1962-ben előadott betétdalt szorgalmasan kigyakorolta. Izgalmát már csak az növelte, hogy megtudta, hogy az iskolai farsangi bálon élő zenekar fogja kísérni az énekét. Így az előadás előtt részt kell majd venni egy-két próbán. Majd’ kiugrott a bőréből, mivel még sosem énekelt igazi zenekar kíséretével.

 

Nagyon szépen haladtak a próbák, a főpróbán már a jelmezbe öltözve énekelt a kis pacsirtám és igen jól szólt a produkció. Nagyon csinosan festett a kislányom a szép, fényes anyagból varrt, pont az alakjára illő Hófehérke-jelmezben a piros szalaggal a hajában. Egy alacsony kis sarokkal rendelkező sárga cipellőt is kapott hozzá. Magas sarkút szeretett volna, olyat, ami kopog, azonban azt egyelőre nem engedtem neki.

 

Amikor végre elérkezett a várva várt farsangi bál, különféle kreatív jelmezeket viselő kisiskolások özönlöttek a tornaterembe és lepték el az egész iskolát. Aliz persze elég lámpalázas lett, amikor meglátta, mennyi ember előtt kell énekelnie, de semmi pénzért nem mondott volna le a szereplésről és a vele járó sikerről.

 

Az előadás végül fantasztikusan sikerült, a zenekar teljesen profin kísérte le Alizt. A műsor után a kislány szaladt a barátnőihez, hogy együtt ünnepeljék a sikert és a farsangot.