Basszusgitáros nyakig olajban

Az idei évünk kemény volt, mint a kád széle. A koronavírus járvány miatt a legtöbb koncertünket lemondták, és a csapat több tagjának az egyéb bevételi forrásai is elapadtak.

Próbálni összejárunk egyébként, erről nem akarunk és talán nem is tudnánk lemondani – de azért vigyázunk, ahogy tudunk. Hiányzik rendesen a tombolás, a közönség, és persze hiányzik az a kis pénz is, amit keresünk vele. És a legrosszabb nem is ez: még csak kiengedni sem tudjuk a feszkót.

Normál esetben, ha gond van, ha felgyűlik bennünk az ideg, vagy valamelyikünknek becsípődik valami lelkileg, el szoktunk menni mulatni egyet. Persze, nem mi vagyunk a Guns N’ Roses, szóval nem valami vip páholyos vagy hegyvidéki villás luxusbulit kell elképzelni. Csak elugrunk bedobni pár sört, elmegyünk egy koncertre ugrálni, vagy elvisszük valahova táncolni a csajokat. Már ha épp nem miattuk vagyunk kiborulva – olyankor, ugyebár hatékonyabb a kanbuli.

De most nincsenek bulik, se koedukáltak, se semmilyenek. Most csak kijárási tilalom van, meg operatív törzs. Még egy fránya kocsma sincs nyitva, hozzáteszem, teljesen érthető módon.

Szóval az elmúlt hetekben csak nőtt a feszkó, és ezt a lányok is megérezték. Összebeszéltek a hátunk mögött és úgy döntöttek, beneveznek minket egy közös zenekari programra.

Amikor a feleségem először közölte, miről van szó, kiröhögtem. Aszongya nekem, thai olajos masszázs. Azt hittem, viccel. Aztán kérdeztem tőle, hogy ez olyan-e, amikor olajos testű lányok masszíroznak, de lehülyézett, és azt mondta nem, ez nem olyan masszázs, és hogy csak mi leszünk beolajozva. Meg, hogy jót fog tenni.

Most szóljatok hozzá. Másnap összecsörögtünk a srácokkal, és bebizonyosodott, hogy az egész egy jól szervezett és koordinált orvtámadás része volt, aminek az egész zenekar áldozatául esett.

A lányok eredetileg azt szerették volna, ha egyszerre mehet el az egész csapat masszírozódni, de egy időpontban mindannyiunkra nem jutott volna masszőr, az meg hogy a fél csapat ott várakozzon egy órát nem lett volna se mulatságos, se járványkompatibilis. Meg amúgy is. Közös masszázsra az ember a barátnőjével vagy a feleségével megy (höhö, esetleg mindkettővel 😉) de nem a francos zenekarával.

Szóval kaptunk ilyen ajándékutalványokat „Mikulás alkalmával”. Testületileg úgy döntöttünk, hogy nem egyszerre fogjuk beváltani őket. Én a múlt héten jutottam el a masszázsszalonba, és gyerekek… Ez a thai olajos masszázs rendesen adja.

Választhattunk volna egyébként rengeteg masszázsfajtából, de nekem asszonyka ezt az olajos verziót nézte ki, és nem véletlenül. Már nem vagyok húsz éves, fájdogál a lábam, a derekam, ez a cumó meg kifejezetten jót tesz az izom és ízületi fájdalmaknak. Mondjuk kezdetben voltak kételyeim, de elég meggyőző volt a „produkció”. De előre szaladtam…

Szóval. Mikor megérkeztem, kicsit fura volt, mert úgy éreztem, kilógok a helyről, mint betyárgyerek a Szépművészetiből. Minden olyan nyugis volt, letisztult, kicsit keleties, kicsit spirituális. Én meg érted, ott állok kivarrva, hasig érő szakállal – gondoltam, furán fognak rám nézni.

Végül persze barátságosan fogadtak, és semmi ilyesmit nem éreztettek velem. A masszőröm nagyon kedves volt és nagyon profi. Mindenfajta masszázsolajokat használt, amiknek piszok jó volt az illata, úgyhogy egy kicsit úgy éreztem magam, mintha épp bepácolnának, hogy aztán megsüssenek. 😊

Spoiler: nem sütöttek meg.

Ellenben átgyúrtak, átmasszíroztak, mint a fene. Egyébként ez az egész thai masszázs egy nagyon ősi dolog, utánaolvastam, mielőtt mentem volna. Van köze az akupresszúrához, de még a jógához is. Állítólag thaiföldi földművesek dolgozták ki vagy ezer évvel ezelőtt – egy másik sztori szerint pedig Buddha orvosa volt az, aki kitalálta az egész rendszert.

Állítólag kifejezetten kemény is tud lenni, de ez az olajos verzió sokkal inkább volt megnyugtató és lelazítós, mint tekerészős és nyomorgatós.

90 percen keresztül hevertem, és lebegtem, pedig esküszöm, nem szedtem be előtte semmit. Azt hiszem, el is aludtam közben. Persze, voltak pillanatok, amik intenzívebbek voltak, olyankor lehet, hogy jajgattam is egy kicsit – de nem a fájdalomtól. Valami nagyon különleges érzés, ahogy szétmasszírozzák, ellazítják a testedben a mindenféle kőkemény izomcsomókat.
Utána még napokig olyan laza voltam, mint a riga lánc. Mikor újra találkoztunk a bandával, a csapat nagyobbik része már túl volt a maga masszázsán – és ez az arcokon is látszott. Rendesen ki voltak cserélve a skacok.

Olyan lazák voltunk, azon kezdtünk röhögni, hogy reggae-t kellene játszanunk inkább. 😊 Amúgy a fiúk is bírták rendesen a dolgot. A dobosunk, Tomi például a tradícionális thai masszázst próbálta ki, és mesélte, hogy meg is gyúrták, tekergették rendesen. Peti fejmasszázson volt, én ugyebár thai olajos masszázson… Tehát úgy általában véve megismerkedtünk az étlappal. A csajok mindenkinek olyat választottak, amiről úgy gondolták, hogy jót fog tenni a nyavajáinak.

Asszonykám jól választott: a derekam és a lábam is kevésbé fáj, mint előtte, és nem vagyok olyan idegbajos sem a hidegtől, a sötéttől, meg a tétlenségtől.

Szóval a masszázs óta kisimult ráncokkal zúzzuk – de itt még nem ért véget a történet.

Bosszút forralunk. Meg akarjuk lepni a lányokat egy-egy páros masszázzsal. Tomi ötlete volt amúgy. Jó ötletei vannak a srácnak, bár jobban örülnénk neki, ha zenélni is megtanulna rendesen. (Ne vegyetek komolyan, a dobosokat minden zenekarban oltogatják. Szóval Tomi egész jó, ahhoz képest, hogy dobos…)

A lényeg az, hogy mindenki elviszi a saját asszonyát egy páros alkalomra – ugyanúgy a Karma thai masszázshoz. Tudjátok, azért, mert meg akarjuk köszönni az ajándékot, és szeretnénk egy közös, emlékezetes bla-bla-bla. Valójában azt hiszem, arról van szó, hogy mindannyian vissza akarunk menni masszázsra, de nem hangzana elég vagányan, ha saját magunk miatt mennénk.

Most akció is van rá éppen, úgyhogy pénzben is jobban megéri a dolog… szóval érted, van ám itt gógyi rendesen. 😊

Viccet félretéve, mindenkinek csak ajánlani tudom a dolgot, a thai masszázst úgy általában, a Karma masszázsszalonokat pedig különösen. Szerintem az asszony is bírni fogja, és eljövünk majd többször is. Segíteni fog, hogy átvészeljük a téli hónapokat, meg ezt a francos karantént.

Ó, és ha covid-parád lenne, nem kell aggódnod: a masszőrök végig maszkban vannak, és az ágyakat, meg az egész szobát átfertőtlenítik minden egyes vendég után. Szóval tényleg nagyon komolyan veszik a dolgot. Bár bízom benne, hogy pár hónap múlva ez már nem lesz szempont, és az egész vírus-őrületet végleg elfelejthetjük.

Ha pedig helyreáll a világ, majd újra óriási bulikkal fogjuk kiengedni a feszültséget. Koncertek, motorosfesztiválok, hajnalig ugrálós, meg hajnalig sörözve beszélgetős bulik… De kinek vetítek? Tuti akkor is el fogunk járni thai olajos masszázsra a Karma thai masszázshoz.