A suli mellett kell a pihenés is

Amikor még középiskolába járunk, akkor sokunk szerintem még nem gondolkozik azon, hogy iskola mellett dolgozzon is. Hiszen sok esetben elég az, amit az iskolában teljesíteni kell, esetleg még külön órákra is járunk, külön edzésre is, ezért az időnk nagy része kötelezettségekből áll. Viszont miután elballagunk, akkor megváltozik ez az egész.

Egyetem mellett sokszor van annyi szabadidőnk, hogy diákmunka után nézzünk. Ilyenkor már tudunk gyakornoki diákmunkát is vállalni, ha sikerül olyan szakot találnunk, amihez a vállalatok kínálnak ilyen lehetőséget.

A gyakornoki munkának számos előnye van, ezért mindenképp érdemes lehet ilyen diákmunkát vállalnunk, ha van rá lehetőségünk. A diákmunkának köszönhetően olyan szakmai tudásra és gyakorlatra tehetsz szert, aminek köszönhetően nagy előnnyel fogsz indulni a munkakeresés világában, ha kikerülsz az egyetemről.

Azonban nem csak ilyen diákmunka található és vállalható az iskolaszövetkezeteknél. Vannak általánosabb és tudást nem igénylő munkák is, amik szintén jó tapasztalatokat jelenthetnek. Nem biztos, hogy a későbbi szakmád vagy hivatásod szempontjából, sokkal inkább a munka világát ismerheted meg ezeknek köszönhetően.

A TopiWork Iskolaszövetkezet oldalán számos diákmunka megtalálható több fajta kategóriában. Mivel a munkák kategóriákra vannak osztva, ezért a keresés is egyszerűen, könnyen és gyorsan tud haladni. Ha tudod, hogy pontosan mit keresel, akkor pár perc alatt már meg is pályázhatod a számodra legszimpatikusabb diákmunkát.

Ezek közül a kategóriákon belül tudsz válogatni: HR és marketing, alkalmi munka, IT, műszaki, fizikai, gazdasági, otthonról végezhető és egyéb diákmunkák. Ezeken belül nagyon sok munkalehetőség megtalálható, ezért mindéképp érdemes lehet átnézni mindegyiket. Amikor én kerestem diákmunkát, akkor a hirdetéseknél szinte az elsők között szerepelt az, hogy megnéztem milyen feltételeknek kell teljesülnie ahhoz, hogy vállalhassam a munkát. Ezt a részt mindig meg kell nézni, hiszen ezek a feltételek nem véletlenül lettek megadva. Ha ezeknek nem felelsz meg, akkor jelentkezni ugyan lehet, de nagy valószínűséggel a kiválasztás alkalmával nem fognak előnyben részesíteni.

Ha még sosem vállaltál diákmunkát és ez lenne az első alkalom, de nem tudod hogyan írj motivációs levelet, hogyan fog zajlani az állásinterjú és mi a munkahelyi etikett, akkor a TopiWork ebben is segítséget tud nyújtani. Nem csak diákmunkát kínál a fiataloknak, de a bejegyzéseiknek köszönhetően, ha ezeket eddig nem tudtad, akkor választ kaphatsz rájuk. Gyakran előforduló kérdések is vannak az oldalukon, amiket meg is válaszolnak. Ezért ha még pluszban ezeket is elolvasod, akkor garantáltan nem fog maradni egy kérdésed sem. Ha mégis maradna még benned kérdés, akkor azt bátran felteheted nekik nagyon szívesen válaszolnak rá.

Hiszen a TopiWork Iskolaszövetkezet valóban a diákokért van és mindent megtesznek annak érdekében, hogy informáltak és naprakészek legyenek a iskolaszövetkezet tagjai.

Azonban nem csak a diákokkal szemben ilyenek. A cégekkel kapcsolatban is csak jó mondható el róluk. Az oldalukon több vélemény is megtalálható azzal kapcsolatban, hogy milyen az iskolaszövetkezet a vállalatok szemszögéből. Ezekből az derül ki, hogy mindig felkészültek rugalmasak és a megfelelő jelölteket küldik az interjúkra. Ezeket a véleményeket azoktól a cégektől lehet olvasni, akik már együtt működnek a TopiWork Iskolaszövetkezettel és akiknek a munkáik megtalálhatók a kínálatukban.

Ha szívesen vállalnál diákmunkát vagy vállalkozóként szívesen adnál diákmunkát a fiataloknak és már csak egy iskolaszövetkezetet keresel, akkor a legjobb helyen jársz.

Diákként és cégként is jól járhatsz, ha a TopiWork Iskolaszövetkezetet választod. Nézz szét a weboldalukon és döntsd el szeretnél-e velük együtt dolgozni.