A próbaterem miatt nem kell többet aggódnunk

Egyre komolyabb fellépéseket vállalunk a zenekarommal. A rengeteg munka, gyakorlás és kitartás meghozta a várva várt eredményt. Mára már elmondhatom azt, hogy a zenekar befutott.

Az elején nem ment minden zökkenőmentesen, mivel a próbáknak nehezen tudtunk helyszínt találni. Ez sok feszültséget, fejtörést okozott. Azonban ahogy egyre népszerűbbek lettünk, és láttuk, hogy van értelme folytatni a zenélést, egyre inkább sürgetőnek éreztük, hogy megoldást találjunk erre a problémára.

A csapat végül úgy döntött, hogy beruházunk egy saját próbateremre, amit a garázsomból szerettünk volna kialakítani. A garázsban korábban főként fölösleges, kidobásra váró tárgyakat tároltam, mivel nem vezetek, így a rendeltetésszerű szerepét nem tudta betölteni a helység.

Nem gondoltuk, hogy akkora anyagi terhet fog ránk róni a felújítás, mint ami végül is lett belőle. A hangszigetelés, a padló, a festés, a bútorzat mind elég költségesnek bizonyultak, így mélyen a zsebünkbe kellett nyúlnunk a munkálatok befejeztével.

A banda leginkább megfontolt tagja, Ádám a garázs befejezése után a https://www.pannonsafe.hu/termekek/lakasbiztositas weboldalt osztotta meg a közösségi oldalon létrehozott közös csoportunkban. Ádám jól tudta, hogy a Pannon Safe-nél kötöttem lakásbiztosítást. A szerződést azonban mindenképp módosítani kell, ha az épületnek változik az ára, bizonyos felújítások miatt. A biztosítási összeg helytelen meghatározása alulbiztosításhoz és kár esetén aránylagos kártérítéshez vezethet. A biztosítási összeg megállapításánál az újjáépítési érték és nem a piaci, forgalmi érték a meghatározó. A haverom erre szerette volna felhívni a figyelmemet, hiszen akármilyen baleset, vagy váratlan kár esetén, a jelenlegi szerződés nem nyújtana biztosítást az új garázsra. Minderről a https://www.pannonsafe.hu/termekek/lakasbiztositas internetes oldalon teljes körű tájékoztatást kaphattunk.

Amennyiben megfelelő kockázatviselési szerződést kötünk, a biztosító mindig a tényleges kárt téríti meg, az újjáépítési, illetve a javíttatás költségének figyelembevételével, maximum a biztosítási összegig.

Nem volt kérdés, hogy a biztosítási szerződést módosítani kell. Mivel a változtatás mellett döntöttem, néhány kiegészítő biztosítást is kiválasztottam. Az innovatív megoldásoknak köszönhetően már a besurranással, illetve jóhiszemű beengedéssel összefüggő lopás esetén is térít a biztosító.

Az új biztosítást online kötöttem meg, mivel ebben az esetben az ajánlatkészítést követő nap 0 órakor kezdődik a biztosító kockázatviselése.

Úgy érzem, hogy minden problémánk megoldódott. Van hol próbálnunk, a zenekar szárnyal, a vadonatúj, szuper próbatermünk pedig teljes biztonságban van. Semmi több nem kell a boldogsághoz.