A kakaóvaj megmentette a koncertet

A zenekarral mostanában egy új projekten dolgozunk, közösen koncertezünk egy gyönyörű hangú, fiatal énekesnővel. Nekünk megéri a dolog, hiszen új formában léphetünk a közönségünk elé és valami újat adhatunk nekik, az énekesnőnek pedig azért jövedelmező ez az együttműködés, mert megismerik a nevét a szakmában és a mi közönségünk előtt is ismert lesz. Természetesen a koncertek alkalmával mindig merülnek fel kisebb-nagyobb problémák, amiket nekünk kell megoldani, de szerencsére eddig egy olyan gond sem volt, ami lehetetlenné tette volna a fellépést.

A legutóbbi állomásunkon majdnem megtörtént viszont a legrettegettebb dolog, hogy le kell fújjuk a kezdés előtt néhány órával az egész fellépést. Nálunk a zenekarban minden rendben volt, mindenkinek megvolt minden hangszere és készen álltunk az esti előadásra, amikor kaptuk a hírt, hogy az aranytorkú énekesnőnk szája teljesen kicserepesedett és kirepedt, úgyhogy nem biztos, hogy színpadra tud lépni. Nem hangszálaival volt probléma, azok tökéletesen működtek, de annyira nehezen tudta kinyitni a száját, hogy reménytelennek láttuk az esti showt.

Mindenki elkezdett össze-vissza rohangálni, telefonálni, drogériát keresni a közelben, ahol lehet ajakbalzsamot kapni, de a megoldás mégis a szállásunk konyhájáról érkezett. A délutános szakács felküldetett egy kis darab sárga, szilárd valamit, hogy az énekesnőnk kenje a szájára jó vastagon és amikor már beitta a szája vagy leette a krémet, tegyen rá megint bőségesen. Nem tudtuk, hogy micsoda az az anyag, a zsírnál szilárdabb volt, de nem ajakbalzsam, teljesen tanácstalanul forgattuk. Végül valaki visszament a konyhába megkérdezni, mire a szakács jót nevetett rajtunk, hogy nem ismertük fel a kakaóvajat. Jó, hát egyikünk sem látott még soha natúr kakaóvajat tömbbe öntve, úgyhogy senki nem ismerte fel, hogy mi is ez. Ilyen volt teljesen a kakaóvaj, amivel kennie kellett az énekesnőnek a száját: https://www.humanityaruhaz.hu/termek/kakaovaj_100_nem_dezodoralt_100_gramm.html.

Ha valaki csodálkozna, hogy mit keres a tömbös kakaóvaj a szálloda konyháján, annak a válasz a házi csoki készítése, amit nem lehet kakaóvaj nélkül megcsinálni. Nem mintha bajom lenne a bolti csokikkal, de akárhányszor ettem kis csokoládéműhelyben készült bonbont vagy csokit, egészen más íze volt, hogy a sorozatgyártásban készült csokinak. A fehércsoki vagy fehércsoki öntet készítéséhez kell a legtöbb kakaóvaj, mint megtudtam; sokszor emiatt sárgása fehércsoki. A tejcsokiba mást is tesznek a kakaóvaj mellé, míg az étcsokiból szinte teljesen elhagyják, emiatt az nem is olyan krémes állagú. De nem csak a konyhában lehet hasznosítani a kakaóvajat, mint a történet mutatja, a szépségipar és kozmetikai termék gyártók is előszeretettel nyúlnak hozzá. Kakaóvajas testápoló, arckrém, napozás utáni hidratáló testápoló, hajpakolás, szappan, bőrradír… Egyszóval mindenbe beleteszik, mert nem csak táplálja a bőrt, hanem feszesíti és ezáltal ránctalanítja is, plusz kiváló vitaminforrás a bőrnek. Szerencsére a mi esetünkben is bevált, a néhány órás kenegetés alatt rendbejött annyira az énekesnőnk szája, hogy gond nélkül le tudtuk nyomni az egész estés koncertet.