A buddhista énekes és a karkötő esete

Zenekarunk egyre sikeresebb, szerencsére sok a fellépésünk és kezdenek rajongóink is lenni. Ez azonban sok stresszel jár, hiszen a kevés alvás mellett folyamatosan utazunk fel és alá az országban, próbákat tartunk, új dalokat írunk, miközben a koncerteken tudásunk legjavát igyekszünk nyújtani. Közben a megrendelők sem egyformák persze, van, akivel könnyű együttműködni, de van, aki megpróbál a végén kibújni a fizetés alól. Mindannyian igyekszünk valahogy kezelni a stresszt, mert a turnébuszban összezárva sok a konfliktus, a legapróbb dolgokon is képesek vagyunk veszekedni. Korábban meséltem már nektek az énekesünk alkoholproblémájáról, amikor rossz megoldást választott a stresszoldásra. Szerencsére segített neki a terápia, újra józanon éli az életét és a buddhista vallásban és meditációban talált támaszt. Mindig a csuklóján visel egy különleges, 108 szemből álló karkötőt, amit a 108. józan napon vett magának a nepalitermekek.com oldalon. Ez a buddha karkötő oldja a stresszt és viselőjét önbizalommal és nyugodt elmével áldja meg.

A múltkori koncert alkalmával azonban egy hevesebb mozdulattól elszakadt és a 108 szem ezerfelé gurult. Mivel Patrik érzelmileg erősen kötődött a karkötőhöz, úgy érezte, ez támogatja a józanság útján, féltünk, nehogy visszaessen, így a turnébuszban a visszafele úton gyorsan meg is nyitottuk a nepalitermekek.com oldalt, hogy rendeljünk is egy másik, hasonlóan szépet.

Teljesen lenyűgözött minket a gyönyörű, színes oldal. A tulajdonos többször is járt Nepálban, a termékek nagy részét is ő maga válogatta és áldatta meg egy magas rangú rinpoche-val. Az oldalon megtaláljuk az útibeszámolóit és maga készítette képeivel a blogját is. Lenyűgöző a tudása a nepáli kultúráról, tisztában van a különböző istenségek jelentésével és hogy melyik termék milyen területen fejti ki jótékony hatását. Érdemes alaposan átböngészni az egyes termékek leírásait, mert nem csak a választást könnyíti meg, de a nepáli kultúrába is bepillantást nyerhetünk általuk.

Hamar megtaláltuk a mala karkötők menüt, ahol Patrik a széles buddha karkötő választékból nehezen tudott választani. Szebbnél szebb növényi, fa és féldrágakő karkötők vannak a kínálatban, van, amelyik gyógyító hatású, egy másik az életerőt fokozza vagy a negatív energiák ellen véd. Végül egy szantálfa malát választott, amely nyugtató hatású, elűzi a rossz gondolatokat és mérsékeli a feszültséget. Ez igazán jól hangzik. Ráadásul 48 órán belül meg is érkezik majd a GLS futárral, így Patriknak rövid időn belül újra a csuklóján lesz a támogató karkötő.

Közben arra jutottunk, hogy a következő fellépés alkalmával szeretnénk valahogy kifejezni, hogy büszkék vagyunk Patrikra, hogy legyőzte az alkoholt. Így minden zenekari tagnak rendeltünk különböző színekben egyet a jóminőségű, 100% pamut Ganésa fejjel díszített pólók közül, legközelebb ezt viseljük majd a koncerten. A próbaterembe pedig vettünk egy csodálatos kálacsakra mandalát. Ez az egyedi, kézzel készült, áldott, gazdagon díszített mandala a sztúpát ábrázolja felülnézetből és 536 istenség díszíti.

A turnébuszos veszekedések enyhítésére a kosárba tettünk még egy csomag tibeti nárdusolaj füstölőt is, amely támogatja az idegi- és gondolati egyensúlyt és egy fekete Mahakála szobrot, amely megszünteti a zavarodottságot és a tudatlanságot. Nagyon tetszett a füstölőben, hogy kézzel készült, csak természetes anyagokat, himalájai gyógynövényeket tartalmaz. Ez már valami!

Ilyen gyorsan és békésen sem telt még buszutunk mostanában, mint a nepalitermekek.com webshopját böngészve. A hangtálak menüpontra már alig maradt időnk, pedig itt is van mit nézni és tanulmányozni. Gépi és kézi hangtálak, az egyszerűbbtől egész a prémium minőségig minden megtalálható. Zenészként nagy élvezettel hallgattuk a termékekhez feltöltött videókon a csengésüket. A tiszta hangok még így is élményt nyújtottak, hát még akkor, amikor elolvastuk a részletes leírásokat, hogy melyik hogyan és melyik csakrára hat és megnézegettük a képeken az aprólékos díszítéseket. El is határoztuk, hogy a következő közös programunk egy hangterápia lesz, megtámogatva a harmónia érzését ebben a stresszesebb időszakunkban.